Acupunctuur

Het toepassen van acupunctuur via de Vijf Elementenleer is al heel oud.

Een goed begrip van de Elementenleer, waarin de Organen met al hun verschillende menselijke aspecten (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, zintuiglijk, enz.) hun plek hebben, maakt dat problemen bij de oorsprong ervan kunnen worden opgelost.

Door goed de pols te voelen krijgt de acupuncturist een duidelijk beeld van de gezondheidstoestand van de cliënt en kan tot de juiste naaldkeuze komen.

De polsdiagnose beperkt zich niet tot enkel de Hoofdmeridianen, maar beslaat ook de de Oer- en Wondermeridianen die gerelateerd zijn aan de basisconstitutie van de mens en de homeostase. Deze zgn. Wondermeridianen zijn duidelijk te voelen en te onderscheiden in de pols. Hierdoor kan met veel inzicht en adequaat ook op diepe problematieken worden ingegaan.

Door de tongdiagnose kunnen de reeds bevonden problemen extra worden bevestigd. Op het tongoppervlak bevinden zich bepaalde gebieden die corresponderen met bepaalde organen.

Ook de kleur en glans o.a. geven de acupuncturist informatie. Zo kan er op verschillende manieren gekeken worden om tot een goede diagnose te komen.